DA-SPACE:

UNWTO Affiliate Member


Interreg Danube Transnational Programme - DA-SPACE projekt

 

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je partner u međunarodnom projektu DA-SPACE - Open Innovation to raise Entrepreneurship skills and Public Private Partnership in Danube Region, u kojem sudjeluje dvanaest partnera iz sedam europskih zemalja - Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Bugarska, Češka, Srbija i Hrvatska, a koji je sufinanciran iz Interreg Dunavskog Transnacionalnog programa. Projektom će se uspostaviti 7 tzv. Open Innovation Lab-a u 7 regija radi poticanja inovacija u dunavskoj regiji.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će, uz podršku Istarske županije, uspostaviti inovacijski laboratorij. U njemu će poduzeća/visokoškolske ustanove/jedinice lokalne samouprave definirati realne poslovne probleme koji će biti upućeni mladim talentima na rješavanje. Mladi talenti će u laboratoriju moći testirati svoje ideje te putem edukacija jačati svoje poduzetničke vještine. Uz navedeno, uloga Sveučilišta je i realizacija projektnih zadataka, time i ciljeva, kako bi se u konačnici podupirala inovativnost i održivost na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt DA-SPACE promovira interdisciplinarnu i međunarodnu suradnju i usmjeren je na povezivanje akademskog, gospodarskog, istraživačkog  i javnog sektora, te stvaranje inovativnog i tehnološki razvijenog okruženja. Ciljevi su unaprjeđenje poduzetničkih vještina i smanjenje odljeva mozgova, podupiranje inovacija i uvođenja novih tehnologija, te suradnja i stabilnost u dunavskoj regiji.

Početak projekta: 1.1.2017.

Završetak projekta: 30.06.2019.

Ukupni budžet: 1.787.166,50 EUR

ERDF: 1.342.128,75 EUR

IPA: 176.962,77 EUR

Kontakti

Projekt je sufinanciran fondovima Europske Unije (ERDF, IPA)


Obavijesti
DA-SPACE projektni timovi Sveučilišta...

DA-SPACE projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije sudjelovali na 7. godišnjem Forumu EUSDR-a

Ivica Petrinić

Godišnji Forum EU strategije za dunavsku regiju, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske i Europske komisije u suradnji s Dunavskim transnacionalnim programom, održao se od 18. do 19. listopada u Sofiji u Bugarskoj. Održavanje sedmog godišnjeg Foruma bilo je usmjereno na razvoj turizma kao preduvjet gospodarskog rasta i teritorijalne kohezije. Panelima i sesijama pokrivene su važne teme za Dunavsku regiju povezane s očuvanjem kulturne i povijesne baštine, novim tehnologijama i digitalizacijom u turističkom sektoru, sigurnošću, prometnoj povezanosti i mobilnosti u turizmu, te sinergijom makro-regionalnih strategija radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva Europske Unije.

Poziv poduzećima te javnim i...

Poziv poduzećima te javnim i potpornim institucijama na sudjelovanje u drugom ciklusu

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, projektnog partnera u projektu DA-SPACE Interreg Danube Transnational Programme, uspostavilo tehnološki opremljen Otvoreni inovacijski laboratorij (Open Innovation Lab – OIL) u prostorima Sveučilišta u kojem se povezuje akademski, gospodarski i javni sektor s ciljem jačanja inovacijskog ekosustava u regiji. Nedugo nakon osnivanja, održan je prvi ciklus DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija kojim su se jačale poduzetničke vještine mladih i povećala se mogućnost zapošljavanja kao i doprinosa lokalnoj i regionalnoj zajednici. Mladi talenti su se zaposlili na temelju uspješnog petomjesečnog timskog rada s predstavnicima poduzeća i javnih institucija, a pojedina rješenja bi mogla biti implementirana u praksi. Na temelju pozitivnih rezultata i utjecaja na lokalnu zajednicu, upravo su u tijeku pripreme drugog ciklusa OIL-a.

Održan prvi International Demo Day u...

Održan prvi International Demo Day u sklopu projekta DA-SPACE

Ivica Petrinić

Dana 28. lipnja 2018. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se prvi International Demo Day u sklopu projekta DA-SPACE, koji je sufinanciran Interreg dunavskim transnacionalnim programom. Tom prilikom okupili su se projektni partneri iz sedam europskih zemalja sudionica u ovom međunarodnom projektu: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Češka, Slovačka, Njemačka i Hrvatska. International Demo Day je završni događaj prvog ciklusa svih sedam Otvorenih inovacijskih laboratorija na području dunavske regije, a održan je kao prikaz najinovativnijih rješenja pobjedničkih timova mladih talenata.

Poziv na DA-SPACE International Demo...

Poziv na DA-SPACE International Demo Day (28.6.2018.)

Ivica Petrinić

Pozivamo sve zainteresirane na posljednji događaj prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenih inovacijskih laboratorija na partnerskoj razini. Prvi International Demo Day, u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Istarske županije, okupit će sve projektne partnere te pobjedničke timove svih otvorenih inovacijskih laboratorija zemalja sudionica u projektu DA-SPACE, a održat će se 28. lipnja 2018. godine u 8.30 sati u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Izvještaj sa završnog sastanka (Local...

Izvještaj sa završnog sastanka (Local Demo Day) sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija

Ivica Petrinić

U petak, 15. lipnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održan je Local Demo Day, završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija uspostavljenog na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli uz potporu Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije u sklopu projekta DA-SPACE – Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region, Interreg Danube Transnational Programme. Sudionici su bili projektni timovi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelji rješenja i mladi talenti. Tom prilikom predstavljeni su rezultati i rješenja nakon petomjesečnog timskog rada studenata, ko-kreacijskih procesa uz inovativne metode učenja te program poduzetničke edukacije. Na strani tražitelja rješenja, u prvom ciklusu sudjelovali su Eurokonzalting, Grad Buzet, Infobip, IRENA, Uniline, Maistra te Istarska županija, koji su mentorirali timove mladih talenata. 

Na FET-u se održava Local Demo Day -...

Na FET-u se održava Local Demo Day - Predstavljanje inovativnih rješenja sudionika prvog ciklusa DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija (15.6.2018.)

Ivica Petrinić

Pozivamo sve zainteresirane studente na završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula, 15. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati.